.

.

Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2012

Λαγός Κουρκούτι

Υλικά, για 4 άτομα 
Ένας λαγός, δύο ποτήρια ξύδι -από καλό κρασί-, 11 κουταλιές αλεύρι, 1 ½ ποτήρι λάδι, τρεις σκελίδες σκόρδο, το χυμό από ένα λεμόνι και μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι 


Εκτέλεση: Μαρινάρουμε το λαγό στο ξύδι, για μία ώρα. Τον βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας, για περίπου μισή ώρα και πετάμε το πρώτο νερό. Στη συνέχεια, τον ξαναβάζουμε στη χύτρα να βράσει και πάλι με νερό και λίγο αλάτι, για μία ώρα. Βγάζουμε το λαγό από τη χύτρα και κρατάμε το ζουμί χωριστά. Κόβουμε το λαγό σε μερίδες. Πλένουμε τη χύτρα και την ξαναβάζουμε καθαρή στο μάτι της κουζίνας. Ζεσταίνουμε εκεί μέσα το λάδι και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι. Προσθέτουμε ζωμό από το λαγό σιγά - σιγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια σάλτσα πηχτή σαν κρέμα. Εκεί μέσα ρίχνουμε το σκόρδο λιωμένο και το χυμό του λεμονιού. Στο τέλος, βάζουμε μέσα στη σάλτσα το λαγό και τον αφήνουμε, μαζί με το κουρκούτι, να κοχλάσουν μαζί για να πάρει γεύση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου