.

.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Αφιέρωμα: Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Τρικώμου, 34 χρόνια προσφοράς!

Ο Φιλοπροοδευτικός σύλλογος των απανταχού Τρικωμιωτών "Ο Άγιος Αθανάσιος" με έδρα το Τρίκωμο ιδρύθηκε το 1978 με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους απανταχού Τρικωμιώτες. Όμως βέβαια δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτό και έτσι δραστηριοποιήθηκε από την ίδρυση του έως και σήμερα με θέματα όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωραϊστικές δράσεις, εθελοντισμό. Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του και συγκεκριμένα το 1982 άρχισε να διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση τη Γιορτή Κρασιού, την πρώτη στο είδος της στην περιοχή των Γρεβενών. Μ΄αυτή την εκδήλωση αξιοποίησε την τοπική οικονομία του χωριού, την παραγωγή κρασιού και παράλληλα συνδύαζε την διασκέδαση και την προβόλη-διαφήμιση του χωριού όπως και των παραδοσιακών προϊόντων του. Φυσικά το κρασί πάντα διανέμεται στη γιορτή άφθονο και δωρεάν. Πέρα από την γιορτή του κρασιού αναβιώνει έθιμα και παραδόσεις καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου. Σήμερα, είναι η "ψυχή" του Τρικώμου και με τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιεί εκτελεί άψογα το σκοπό του δηλαδή να φέρει κοντά τους απανταχού Τρικωμιώτες και προσφέρει ζωντάνια στους κατοίκους του χωριού.Σήμερα αριθμεί 300 μέλη. Σύμφωνα με το καταστατικό του, ο σύλλογος έχει έδρα το παλαιό δημοτικό σχολείο, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το κράτος και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιούνται ανά 2 χρόνια και τη 2η μέρα του Πάσχα.
Ακολουθούν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για την πολιτιστική διετία 2011-2013:
Πρόεδρος: Γεώργιος Δασκαλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Διαμιανός Πασχαλίδης
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Παύλου
Ταμίας: Νικόλαος Γιάκος
Μέλος: Δημήτριος Καντζιάρης
Αναπληρωματικά μέλη: Δασκαλοπούλου Κωνσταντινιά, Γιάκου Γεωργία

Συνημμένα (0)

4 σχόλια:

  1. Νομίζω ότι ο αναρτήσας το παραπάνω αφιέρωμα στο Σύλλογο του χωριού, ξέχασε να αναγράψει τα αιρετά τακτικά μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, όπως και τα τυχόν αναπληρωματικά μέλη, διότι δεν νοείται συλλογικό όργανο, χωρίς την Επιτροπή αυτή. Πιστεύω ότι θα συμπληρώσει την ατέλεια αυτή μελλοντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύγνώμη αλλά είναι ένα όργανο το οποίον έχει απλά τυπικό χαρακτήρα και δεν το θεώρησα να το προσθέσω στη δημοσίευση μου. Βέβαια συμφωνώ με το σχόλιο σας,θα φροντίσω σύντομα να το προσθέσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τυπικό χαρακτήρα; Είναι περισσότερο από βασικό, αφού ελέγχει τις δαπάνες, τις εισροές και εκκροές όπως και τη νομιμότητα αυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λοιπόν, φυσικά και είναι δεν αντιλέγω- αλλά γιατί να μνημονεύσω κάποιους οι οποίοι θυμούνται να έρθουν να ελέγξουν στην εκλογοαπολογιστική γενική συνεύλεση ανα 2 χρόνια το ταμείο του συλλόγου- το Δ.Σ. του συλλόγου τουλάχιστον το φετινό είναι ένα συμβούλιο ιδιαίτερα δραστήριο και αυτό μεριμνά για την διοργάνωση της γιορτής κρασιού και των λοιπών εκδηλώσεων καθώς και αφήνουν τις δουλείες τους για εξωραιστικούς σκοπούς (προσωπική εργασία). Ο σύλλογος μας αφορά το χωριό μας. Ε τέλος πάντων είναι μια δημοσίευση για την προσφορά του συλλόγου στο Τρίκωμο. Και δεν θα προσθέσω μόνον την εξελεκτικής επιτροπής αλλά και τον πρόεδρος γενικής συνελεύσεως. Προς θεού δεν έχουμε κακή πρόθεση και δεν προπαγανδίζουμε! Ευχαριστούμε για την παρατήρηση. Θα μάθω ποιοι άνθρωποι είναι και θα το αρνατήσω το συντομότερο δυνατόν. Κ.Α. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή