.

.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κοπή της πίτας του συλλόγου - Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Ο Φιλοπροοδευτικός σύλλογος των απανταχού Τρικωμιωτών "Ο Άγιος Αθανάσιος" ανακοινώνει πως την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου για το νέο έτος. Η εκδήλωση παραδοσιακά θα γίνει στο χώρο του εξωκκλησιού του Αγίου Αθανασίου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
8.00 Έναρξη της θείας λειτουργίας στον ναό.
10.30 Δοξολογία και αρτοκλασία.
10.45 Κοπή της πίτας στον προαύλειο χώρο του ναού.
11.00 Ανταλλαγή ευχών, χορός από τις γυναίκες και προσφορά αναψυκτικών, ποτών, εκλεκτών εδεσμάτων και βασιλόπιτας από το σύλλογο μας.
11.45 Λήξη της εκδήλωσης. Αναχώρηση για το χωριό.

Ο σύλλογος έχει ως προστάτη του τον Άγιο Αθανάσιο και ως μέρα κοπής της βασιλόπιτας επέλεξε την ίδια μέρα που είναι του Αγίου Αθανασίου. Φέτος, η εκδήλωση θα είναι λιτή λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και θα γίνουν μόνον οι κλασσικές ενέργειες. Η εκκλησία, έστω και να είναι καθημερινή μέρα θα κατακλυστεί από πιστούς Ζαλοβίτες διότι τιμούμε τον Άγιο Αθανάσιο ως προστάτη του χωριού μας γιατί όταν υπήρξε επιδημία χολέρας ένας έμπορος που περνούσε μπροστά από τον Άγιο Αθανάσιο προσευχήθηκε σε Αυτόν και του φανερώθηκε και αμέσως τα άλογα του έγιναν καλά.

Σας περιμένουμε! Χρόνια Πολλά!
Από το Δ.Σ. του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου