.

.

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης..!

Όπως αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση η κατάσταση που επικρατεί στο χωριό μας, αλλά και στην μεγαλύτερη έκταση του Δήμου Γρεβενών, είναι χαοτική. Η χιονόπτωση είναι πυκνή και συνεχής κλείνοντας το οδικό δίκτυο και κάνοντας την πρόσβαση στα ορεινά χωριά του Δήμου πολύ δύσκολη. Το χιόνι στο χωριό μας ξεπέρασε το ένα (1) μέτρο ενώ σε ορεινότερα χωριά έχει φτάσει τα δύο (2)..! Λόγω αυτών των συνεχιζόμενων άσχημων καιρικών συνθηκών στο Δήμο, ο Δήμαρχος Γρεβενών, κ. Κουπτσίδης Δημοσθένης έστειλε την με την αριθμ. πρωτ. 6164/11-2-2012, επιστολή προς: τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, το Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Γρεβενών, με την οποία ζητεί να κηρυχθεί ο Δήμος Γρεβενών σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η επιστολή έχει ως εξής:
Σας καθιστούμε γνωστό ότι στα ορεινά Γρεβενά ΄λόγω των ισχυρών ανέμων και της χιονοθύελλες (ανεμοσούρια) αλλά και επειδή το ύψος του χιονιού είναι μεταξύ 3- 4 μέτρων, αδυνατούμε πλέον να κρατήσουμε ανοικτό το εσωτερικό οδικό δίκτυο. Είναι αδύνατο με αυτές τις άσχημες συνεχιζόμενες καιρικές συνθήκες να κρατήσουμε ανοικτούς τους 104 οικισμούς του Δήμου μας και ιδιαίτερα τις κτηνοτροφικές μονάδες και να εξασφαλίσουμε την επάρκεια τους σε ζωοτροφές. Το δίκτυο ύδρευσης έχει υποστεί πολλές ζημιές από τους ερπυσμούς και το σύνολο των πηγών στον ορεινό όγκο έχει παγώσει. Επιπλέον σας ενημερώνουμε ότι σε πολλούς οικισμούς δεν υπάρχει ρευματοδότηση.
Έχοντας υπ' όψιν τα παραπάνω για την Ασφάλεια των Δημοτών μας, παρακαλούμε άμεσα να κηρύξετε τον Δήμο μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου