.

.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

A Π Ο Κ Ρ Ι Α 2012 στο Τρίκωμο!

Όπως προαναφέραμε και στο group του χωριού στο facebook ξεκίνησε μια προσπάθεια για διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για την αποκριά 2012, ένα κορυφαίο πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός για την περιοχή των Γρεβενών και φυσικά και της Δυτ. Μακεδονίας. Ύστερα από δημόσιες συζητήσεις, τηλεφωνήματα, προτάσεις, ιδέες όλων των Ζαλοβιτών διαμορφώσαμε ένα "πρόγραμμα εκδηλώσεων" για μια καλή αποκριά βασισμένη στο πνεύμα της οικονομίας και στηριζόμενη στα έθιμα και τις παραδόσεις των προγόνων μας. Δυστυχώς όμως λόγω οικονομικών προβλημάτων ο σύλλογος θα είναι απών και δεν θα ενισχύσει την αποκριά.... αλλά θα συνεισφέρει με κάθε άλλο τρόπο για το καλύτερο αποτέλεσμα. Για να γίνει αυτή η αποκριά θέλουμε τη συμμετοχή ΟΛΩΝ καθώς και τη συνεισφορά σας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων. Έτσι λοιπόν σας παρουσιάζουμε ένα πλάνο για το τι θα γίνει το τριήμερο της Αποκριάς:

Ζαλοβίτικη Αποκριά 2012 (25-27 Φεβρουαρίου)

Σάββατο 25/02:
δεν θα γίνουν ιδιαίτερες εκδηλώσεις.
Μεγάλη Αποκριά-Κυριακή 26/02:
9.00 μ.μ. Άναμμα του παραδοσιακού "φανού" στο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου. Ένα έθιμο ξεχασμένο στο χρόνο, με ρίζες στο πέρασμα των αιώνων, άχρηστο και αδιάφορο για τη ζωή μας πλέον αναβιώνει για να μας δώσει μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον και  φυσικά ξέφρενο γλέντι!
Όμως για να γίνει θα πρέπει ΟΛΟΙ να συνεισφέρουμε με κάθε τρόπο για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα
Καθαρά Δευτέρα 27/02:
10.30 π.μ. Πέταγμα του χαρταετού στον "Καταφύκη" από όλα τα παιδιά. Ο πρώτος που θα καταφέρει να τον πετάξει πρώτος κερδίζει την αγάπη μας και την εκτίμηση μας! Αναβίωση του εθίμου της Χάσκας!

Για το άν θα γίνουν τα παραπάνω ο κύριος παράγοντας θα είναι ο καιρός. Το χιόνι δεν έλιωσε ακόμα και είναι δύσκολη η πρόσβαση στους χώρους όπου σκοπεύουν να γίνουν οι εκδηλώσεις. Ας ελπίσουμε πως η βελτίωση του καιρού  θα μας βοηθήσει να γίνουν όλα με την καλή θέληση. Πάντως οι μέχρι τώρα προβλέψεις δεν είναι και πολύ ικανοποιητικές γιατί την Κυριακή προβλέπεται βροχόπτωση και την Καθαρά Δευτέρα κρύο..
ΔΕΝ εγγυόμαστε τίποτα σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις γιατί την τελευταία περίοδο ο καιρός είναι απρόβλεπτος!!
Διοργάνωση: ΟΛΟΙ όσοι συνεισφέρουν σε αυτό τον πολύτιμο σκοπό.


ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΥΚΡΕΣ!

4 σχόλια:

  1. Γιώργο καλή επιτυχία. Γρεβενά σημαίνουν παράδοση, συμμετοχή, πολιτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Βασίλη, εκ μέρους όλων των ΖΑΛΟΒΙΤΩΝ σας ευχαριστώ πολύ! Κάνουμε ό,τι μπορούμε για το χωριό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασε τα σαπια τωρα γιωργακι.Κανα κεμπαπ προβιο θα φαμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή