.

.

Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Τρικωμιώτικη συνταγή: Τηγανιά με σάλτσα

Λαογραφικό Αποθετήριο Τρικωμιώτικης Κληρονομιάς - Παραδοσιακές Συνταγές.

Συνταγή: Τηγανιά με Σάλτσα

Η συνταγή είναι παραδοσιακή Τρικωμιώτικη. Μας την έστειλε η συγχωριανή μας, διατροφολόγος κ. Βιβή Κατσαρού, την οποία και ευχαριστούμε θερμά. Στα πλαίσια της προσεχούς λειτουργίας του λαογραφικού αποθετηρίου της Τρικωμιώτικης κληρονομιάς θα παρουσιάζουμε και παραδοσιακές τοπικές συντάγες, αφού η μαγειρική αποτελεί έκφανση της λαϊκής παράδοσης και πολιτισμού. 



Υλικά:
1 κιλό κρέας χοιρινό κομμένο
2 κουταλιές πελτέ τομάτας
1 κουταλάκι ρίγανη
πιπέρι, αλάτι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να βράσει μαζί με το αλάτι.
2. Βγάζουμε το ζουμί και κρατάμε λίγο σε μισό φλιτζάνι.
3. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο κρέας και το τσιγαρίζουμε για να ροδοκοκκινίσει.
4. Ρίχνουμε τον πελτέ τομάτας, τη ρίγανη και το πιπέρι.
5. Το σβήνουμε με το ζουμί που κρατήσαμε και το αφήνουμε να πάρει μία βράση.
6. Σερβίρουμε και ραντίζουμε με λεμόνι.

Καλό μαγείρεμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου