.

.

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Νέα από το χωριό μας...

Ο καιρός κυλά ήρεμα, είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και το χωριό μας έχει δεχθεί μικρή πλήξη από την εποχή, με αραιές χιονοπτώσεις, τις λεγόμενες "πασπάλες" και όχι τα περσινά ακραία φαινόμενα. Ωστόσο ο καιρός έχει γυρίσματα και μπορεί να είναι όσο επιθετικός όσο και γλυκός.

Με την άφιξη της άνοιξης αναμένεται να ξεκινήσουν μεγαλεπήβολα έργα όπως αυτό του ΕΣΠΑ "Ανάπλαση - οικιστική αναβάθμιση του οικισμού Τρικώμου" που έχει προϋπολογισμό 280.000,000 ευρώ και προβλέπει την ανάδειξη της παραδοσιακής λιθοδομής με αμμοβολή και αρμολόγηση του Ιερού ναού Αγίου Γεωργίου Τρικώμου καθώς και το καμπαναριό  που φτάνει τα 115 έτη από τη θεμελίωση του το 1898 και περιμένει να αναπαλαιωθεί με ενέσεις μπετού και αμμοβολής ώστε να αναδειχθεί η παραδοσιακή πέτρα. Ακόμη, καλλωπισμός της παλαιάς πλατείας και πλακόστρωση-φωτισμός-παγκάκια στην νέα πλατεία είναι λίγες από τις εργασίες που είναι ενταγμένες στο πρόγραμμα. Ο εργολάβος που είναι ανάδοχος του έργου επισκέφθηκε το χωριό και ανέφερε πως το έργο θα ξεκινήσει άμεσα.
Το έργο του παλαιού σχολείου περιμένουμε πως θα χρηματοδοτηθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2013 από το ΕΠΑΔΥΜ, εθνικό πρόγραμμα στο οποίο είναι ενταγμένο και θα ολοκληρωθεί.
Όλοι περιμένουμε την Αποκριά για να ξεσκάσουμε λιγάκι από την σκληρή καθημερινότητα...

Καλή εβδομάδα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου