.

.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ζαλοβίτικα Μασλάτια, γράφει ο Χρήστος Ζτάλιος.

                                  
Ζαλοβίτικα Μασλάτια                                                                       

   Μασλάτια είναι μικρές πραγματικές ιστορίες που συνέβησαν, ή φανταστικές ιστορίες που μπορεί να συνέβησαν.Περιμένουμε καί τα δικά σας μασλάτια γιά να δημοσιευτούν στο  trikomogrebenon.blogspot.gr.

   1) Ο Λέλι Λέλις.
    Η ιστορία που ακολουθεί είναι αληθινή καί μου την εκμυστηρεύτηκε ο φίλος μου Κώστας.
   Πριν από τέσσερα πέντε χρόνια η μητέρα του είχε πρόβλημα υγείας με το νεφρό της,καί μετά από ιατρικές εξετάσεις κρίθηκε σκόπιμο εκ μέρους των Γιατρών,να γίνει μάλλον εξαγωγή του νεφρού της·οπότε η κυρά Κασσιανή μπήκε σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης γιά τα περαιτέρω.     Φυσικά στο Νοσοκομείο δεν πηγαίνει κανείς με καλή διάθεση ούτε σαν επισκέπτης,πόσο μάλλον σαν ασθενής. Όλοι μας προσπαθούμε να φτιάξουμε την διάθεση μας, καί ελπίζουμε γιά το καλύτερο όσον αφορά την έκβαση της επέμβασης. Η κυρά Κασσιανή θέλοντας να ανεβάσει τό ηθικό της,παρομοίασε τον πρώτο Γιατρό που είδε μέ κάποιον άπό το χωριό μας λέγοντας στόν Κώστα.
   -Ά ρά Κουστάκ(η)!!!! Ου Γαμπρός τ΄Κουμσιή δέν ήταν αυτός που πέρασι τώραϊα απου μπρουστά μας;

   Τέλος πάντων,να μην τα πολυλογούμε,έγινε η επέμβαση την δεύτερη μέρα,όλα πήγαν καλά η κυρά Κασσιανή βγήκε από το χειρουργείο καί την πήγαν στο δωμάτιο νοσηλείας, γιά ανάρρωση όπου φυσικά ήταν καί αλλες γυναίκες ασθενείς.

   Η κυρά Κασσιανή ,όταν άρχισε να συνέρχεται ,πονούσε καί άρχισε να λέει το επιφώνημα πόνου που έχουμε στο χωριό: 
  -Λέλι, λέλι μου! Τό λέλι λέλι μου το έλεγε συνέχεια χωρίς σταματημό σχεδόν όλη την μέρα. Τό απόγευμα μετά τις πέντε,στο δωμάτιο επιτρεπόταν οι επισκέψεις στους ασθενείς καί το δωμάτιο γέμισε από συγγενείς ·ή κυρά Κασσιανή συνέχιζε το δικό της τροπάριο λέγοντας το γνωστό επιφώνημα.

 -Λέλι λέλι!! λέλι μου!!!
  Μετά από κανένα μισάωρο,κάποιος Ρωσσοπόντιος επισκέπτης από το διπλανό κρεββάτι πλησίασε την κυρά Κασσιανή καί της είπε.

  -Αύτόν τον Λέλι λέλι που φωνάζεις πρέπει να τον αγαπάς πολύ, ο άνδρας σου είναι ή ο γιός σου;
   Κόκκαλο ή Κυρά Κασσιανή!!!!

                                   Χρήστος Ζτάλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου