.

.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

"Υποβολή Αιτήσεων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης & Μετατροπής Αμπελώνων"

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Γρεβενών ανακοινώνει ότι όσοι παραγωγοί επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής των Αμπελώνων περιόδου 2012-2013, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-υπ. δήλωση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο γραφείο Αμπελουργίας της υπηρεσίας μας μέχρι και τις 14 Μαΐου 2012. Το πρόγραμμα προβλέπει ενίσχυση για την δημιουργία νέων σύγχρονων αμπελώνων που θα παράγουν ποιοτικά προϊόντα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς.

Το πρόγραμμα καλύπτει :
  • Την αλλαγή ποικιλίας των αμπελώνων, συμπεριλαμβάνεται και ο εμβολιασμός.
  • Την εκρίζωση και επαναφύτευση των αμπελώνων στο ίδιο ή σε άλλο αγροτεμάχιο ισοδύναμης έκτασης.
  • Τη φύτευση των αμπελώνων με άδεια από το αποθεματικό.
  • Τη βελτίωση των τεχνικών διαχείρισης (υποστύλωση).
Οι κάτοχοι αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων που διατηρούν, στοιχειοθετούν ή αποκτούν δικαίωμα αμπελοκαλλιέργειας δηλαδή έχουν νόμιμα φυτεμένες αμπελουργικές εκτάσεις ή έχουν τακτοποιήσει τυχόν παράνομες φυτεύσεις πληρώνοντας το σχετικό παράβολο ή είναι κάτοχοι δικαιωμάτων φύτευσης από το αποθεματικό, έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελουργικών Εκτάσεων.
Εφόσον οι αιτούντες είναι ήδη αμπελοκαλλιεργητές θα πρέπει να έχουν παραδώσει μέρος ή ολόκληρη την παραγωγή τους σε νόμιμα λειτουργούντα οινοποιεία της χώρας, για τις αμπελουργικές περιόδους 2010-2011 και 2011-2012.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής στο Διοικητήριο, 1ος όροφος, γραφείο 351 και στο τηλ. 2462353105 (κ. Μαυρίδη Μανώλη), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου