.

.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ψηφιακός Κατάλογος Βιβλιοθήκης Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Απανταχού Τρικωμιωτών

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "ο Άγιος Αθανάσιος" στα πλαίσια της λειτουργίας δανειστικής Βιβλιοθήκης στο π. Δημοτικό Σχολείο φέρνει στο διαδίκτυο τον ηλεκτρονικό κατάλογο των βιβλίων που περιέχονται στο αρχείο. Ο κατάλογος απευθύνεται σε όλους τους χωριανούς, μέλη και φίλους του συλλόγου, στο αναγνωστικό κοινό και τους φιλίστορες που αγαπούν το βιβλίο και επιθυμούν εκδόσεις σπάνιες πλέον (από του 1930 εκδόσεις και εντεύθεν). Αναγνωστικά και σχολικά βιβλία, λογοτεχνία, ιστορία, επίλεκτοι επιστημονικοί τόμοι, μελέτες, πρακτικά συνεδρίων, πολύτομες και επίτομες εγκυκλοπαίδειες, παλαιά λεξικά της αρχαίας και νέας ελληνικής, περιοδικές συλλεκτικές εκδόσεις επιστημολογίας, ιστορίας, γεωργίας είναι λίγα από τα βιβλία που ευρίσκονται στα ερμάρια της βιβλιοθήκης του συλλόγου μας. Με τη συγκεκριμένη επιλογή κάθε επισκέπτης στο blog δύναται κάνοντας κλίκ στον σύνδεσμο της παρούσας δημοσίευσης να οδηγείται σε ένα κατάλογο σε μορφή pdf, τον οποίο μάλιστα μπορεί να "κατεβάσει" και να τον αποθηκεύσει στον προσωπικό του υπολογιστή και βεβαίως να τον εκτυπώσει.
Ελπίζουμε πως η παρούσα καινοτομία θα συμβάλλει στην ενημέρωση για το περιεχόμενο της βιβλιοθήκης μας και βεβαίως στην μεγαλύτερη ζήτηση βιβλίων.
Σύντομα, στο πλάγιο μενού της ιστοσελίδας θα υπάρχει ξεχωριστή ενότητα για την Βιβλιοθήκη, όπου θα υπάρχουν οι ανάλογες πληροφορίες και ενημερώσεις σχετικά με την λειτουργία της και τις νέες προσκτήσεις.
Επιπλέον, ο καθένας μπορεί, κατόπιν επικοινωνίας, αν το επιθυμεί να δωρήσει κάποιο βιβλίο στο σύλλογο μας, αφού η βιβλιοθήκη έχει ανάγκη να εμπλουτιστεί περαιτέρω. Στον συγκεκριμένο κατάλογο δεν περιέχονται οι εκδόσεις που προστέθηκαν το έτος 2013 αρ. (73) , απόρροια δωρεών του Δήμου Γρεβενών, ιστορικών και συγγραφέων της περιοχής, που σύντομα θα καταγραφούν και θα προστεθούν.

Για να οδηγηθείτε στον κατάλογο:  "Κάντε κλίκ εδώ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου