.

.

Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Υπεγράφη η σύμβαση " Οικιστική Ανάπλαση - Αναβάθμιση Τρικώμου Γρεβενών"


Υπεγράφη, σήμερα, Τρίτη, το έργο "Οικιστική Ανάπτυξη - Αναβάθμιση Τρικώμου Γρεβενών" από τον Δήμαρχο κ. Δημοσθένη Κουπτσίδη.
Στα πλαίσια της αξιοποίησης του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013 και ειδικότερα του Μέτρου 322 «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ» που έχει ως στόχο τη βελτίωση και ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, ο Δήμος Γρεβενών στις 14-11-2011 υπέβαλε αίτηση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου» προϋπολογισμού μελέτης 275.000,00€
Μετά από μεθοδευμένες ενέργειες του Δήμου Γρεβενών ως προς την ωρίμανση της πρότασης, τελικά επήλθε η θετική αξιολόγηση της πρότασης από την Ειδική Υπηρεσία Προγράμματος « Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» Ανταγωνιστικότητα και το έργο εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
            Το έργο «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου» δημοπρατήθηκε από τον Δήμο Γρεβενών στις 13/11/2012 και ανάδοχος εκτέλεσης ανακηρύχθηκε η εταιρεία «Κ/ξια Μητράκας Ν. Κων/νος – Μητράκα Ν. Μάρθα» με έδρα την Καστοριά η οποία προσέφερε την μεγαλύτερη έκπτωση ήτοι 44,00%. Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ανέρχεται στο ποσό των 154.000,01€ με το Φ.Π.Α. και έχει προθεσμία εκτέλεσης 18 μήνες.
Οι εργασίες του έργου «Ανάπλαση – Αναβάθμιση οικισμού Τρικώμου περιλαμβάνουν :
Α. Ανάπλαση του κέντρου του οικισμού με την ανακατασκευή της πλατείας του χωριού ή οποία στερείται επίστρωσης, φωτισμού και πράσινου.
Β. Αποκάλυψη των όψεων της πετρόχτιστης εκκλησίας η οποία βρίσκεται μεταξύ της πλατείας και του προαύλιου χώρου του παλιού σχολείου.
Γ. Αποκάλυψη των όψεων του πετρόχτιστου καμπαναριού .
Δ. Επιδιορθώσεις στην επίστρωση του διαμορφωμένου προαύλιου χώρου του σχολείου ο οποίος μέχρι σήμερα φιλοξενεί τις εκδηλώσεις του χωριού με πρώτιστο ρόλο την «γιορτή κρασιού» με μεγάλη απήχηση σε όλο τον νομό.
Ε. Εργασίες πρασίνου – φυτοκάλυψης.
Στην υπογραφή της σύμβασης παρέστησαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αικατερίνη Πέτρου, η Αντιδήμαρχος κα Παναγιώτα Τσιώτα-Μπαλοδήμου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Τσακστάρας και Κω/νος Παύλου και ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Τρικώμου κ. Ιωάννης Ράπτης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου