.

.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

"Rappel στο γεφύρι Αζιζ Αγα"

"Καταρρίχηση" είναι ο ελληνικός όρος για το άθλημα που ονομάζεται rappel. Είναι η κατάβαση συνήθως από βράχο, αλλά και όχι μόνο, με ορειβατικό σχοινί και ειδικό εξοπλισμό, μια δραστηριότητα που κερδίζει όλο και περισσότερους πιστούς.
Απαιτείται ειδική εκπαίδευση για τους αρχαρίους, όπου ο εκπαιδευτής δίνει τις σχετικές πληροφορίες για τον εξοπλισμό, τη λειτουργία του, τα σημεία όπου πρέπει να επιστήσετε την προσοχή σας και φυσικά για τη στάση του σώματος.
Είναι ένα άθλημα που εξ αποστάσεως φαίνεται δύσκολο και επικίνδυνο, όμως εάν κάποιος λάβει τη σωστή εκπαίδευση μετά τις πρώτες καταβάσεις όπου η αδρεναλίνη του θα έχει φτάσει στα όριά της, είναι σίγουρο πως θα παθιαστεί και θα αναζητεί συνέχεια τρόπους ώστε να αυξάνει τη δυσκολία της κατάβασης.
Τα Γρεβενά φημίζονται ως τόπος κατάλληλος για extreme sports, και δεν θα μπορούσε να λείπει και το rappel από αυτά. Συγκεκριμένα, η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται στο γεφύρι του Αζιζ Αγα στο Τρίκωμο (Ζάλοβο) και στο φαράγγι της Πορτίτσας στο Σπήλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου