.

.

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Χρόνια Πολλά! Καλή Χρονιά!

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ"  και η συγγραφική ομάδα του trikomo blog εύχονται σε όλους τους χωριανούς, μέλη και φίλους του συλλόγου Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά. Το 2013 ας είναι ένα ευτυχές έτος γεμάτο αγάπη, ειρήνη και αισιοδοξία.

Τα Χριστούγεννα και φέτος στο χωριό κύλισαν όμορφα, με λίγη ζωντάνια για μερικές μέρες στο χωριό. Ο σύλλογος στις 23 Δεκεμβρίου αναβίωσε το έθιμο του Φανού των Χριστουγέννων με ιδιαίτερη επιτυχία. Οι μικροί που θα πήγαιναν στα "Κόλιντρα" με υπευθυνότητα συνέλεξαν ξύλα από κάθε σπίτι του χωριού, με την άδεια του κάθε νοικοκύρη και την ευγενή χορηγία του τρακτέρ - μίνι "Γιάκος Νικόλαος" για την μεταφορά των ξύλων. Η φωτιά άναψε μετά τη δύση του ηλίου. Το κρασί πρόσφερε ο Τάκης Ζτάλιος και τα ψητά ο σύλλογος.

Την επομένη 3-4 ομάδες παιδιών με τους παραδοσιακούς τρουβάδες και τις ματσούκες πήγαν σε όλα τα σπίτια του χωριού για να ψάλλουν τα κάλαντα. Όπου περπατούσες το πρωινό εκείνο άκουγες "Καλήν ημέρα άρχοντες" "Τρίγωνα Κάλαντα" κ.ά. από τους : Καράβατο (Γιάκο) Βασίλη, Παράσχο Βαγγέλη, Καράντζιο Ιουλιανό, Καράβατο (Γιάκο) Νικόλα, Γιάκου Μελπομένη, Ράπτη Δέσποινα, Κωνσταντινίδη (Ρόβα) Κώστα, Μέντα Ελένη, Νούσια Βαλεντίνα, Ζτάλιου Ελένη, Βαβίτσα Παναγιώτα, Βαβίτσα Δέσποινα.



Στις 25 Δεκεμβρίου, το απόγευμα ομάδα χωριανών σε συνεργασία με το σύλλογο διοργάνωσαν "γιορτή τσιγαρίδας". Όλοι διασκέδασαν και πέρασαν καλά!
Τα ημερολόγια του συλλόγου εκτιμήθηκαν και οι κάτοικοι - ιδίως οι γέροι- τα χάρηκαν ιδιαίτερα.
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου