.

.

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Νέοι στόχοι για το σύλλογο, ίδρυση μουσείου στο χωριό!

Λαογραφικό και ιστορικό μουσείο Τρικώμου Γρεβενών.
Ένα μεγαλεπήβολο και πολιτισμικό έργο για το σύλλογο άρχισε να ανθίζει. Ο φιλοπροοδευτικός σύλλογος των απανταχού Τρικωμιωτών έχει τεθεί ευνοϊκά στην ίδρυση λαογραφικού και ιστορικού μουσείου στο χωριό, στεγαζόμενο στον μοναδικό κατάλληλο χώρο το παλαιό δημοτικό σχολείο Τρικώμου στην αίθουσα Β΄(σημερινό χώρο αποθήκευσης του υλικού της γιορτής κρασιού). Είναι ένα δύσκολο έργο στο όποιο θα πρέπει να συνδράμει ο καθένας μας ξεχωριστά με όποιο τρόπο μπορεί. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζονται όμως είναι πως το σχολείο ενταγμένο στο πρόγραμμα ανακαίνισης δεν έχει ολοκληρωθεί, γιατί η χρηματοδότηση του εργολάβου για τη συνέχεια του έργου από το δήμο Γρεβενών γίνεται με βήματα χελώνας. Επίσης σήμερα το σχολείο όντας παλαιό έχει υποστεί μεγάλες φθορές στο εσωτερικό του. Ένα άλλο θέμα είναι το "που θα πάνε οι καρέκλες και τα τραπέζια της γιορτής". Λύση για το ζήτημα αυτό είναι η δημιουργία μόνιμης αποθήκης στο πίσω μέρος της παιδικής χαράς. Επομένως ο δρόμος είναι μακρύς και δύσβατος.
Σε πρώτη φάση όμως το Πάσχα δρομολογήθηκε μια πρώτη συζήτηση για το θέμα αυτό.
Συνεχίζεται....

6 σχόλια:

  1. παρα πολλυ καλη ιδεα συγχαρητηρια μια λυση ειναι οι καρεκλεσ να πανε κατω απο την ορχηστρα στισ τουαλετες και να γινει μουσειο η κατω αιθουσα του σχολειου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ιδέα αυτή αν και θα μειώσει τα έξοδα από τη δημιουργεία μιας αποθήκης, δεν διευκολύνει τη μετακίνηση των τραπεζιών και καρεκλών κατά τις μέρες τις γιορτής κρασιού και των εκδηλώσεων του συλλόγου (πάνω απο 1000 καρέκλες και 400 τραπέζια). Το μόνο σίγουρο είναι οτι η πάνω αίθουσα πρέπει να στεγάσει το μουσείο καθώς είναι φωτεινή και μεγάλη. Η ιδέα θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια όλων των Ζαλοβιτών, καθώς εάν ο καθένας μας συνδράμει έστω και λίγο, τα έξοδα (βάψιμο τοίχων, λουστάρισμα παραθύρων, γενοκός καθαρισμός, ολοκλήρωση έργων μεσαίας αίθουσας, επιδιόρθωση ταβανιού) θα μειωθούν κατά πολύ και δεν θα χρειαστεί μεγάλη συνδρομή του Δήμου Γρεβενών, ειδικά τώρα που οι επιχορηγήσεις είναι μικρές..

      Διαγραφή
  2. Ακριβώς. Το σχολείο μόνον με προυπολογισμό 1.000 ευρώ από το σύλλογο μπορεί να επιδιορθωθεί η ολική παρέμβαση θα γίνει από το έργο που ξεκίνισε το 2008 και ακόμα είναι στάσιμο... Το 100% πως το πάσχα θα ακολουθηθεί η διαδικασία της ίδρυσης και της εκλογής 5μελούς επιτροπείας από το σύλλογο. Σύντομα θα γίνει η συλλογή και ακολούθως η στέγαση..
    Μακάρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ Η ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΞΞΑΛΟΥ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΠΑΛΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΟΥΒΑΛΙΜΑ ΜΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι καρέκλες μαζί με τα τραπέζια και τα αλλά αντικείμενα που χρημοποιουνται στη γιορτή βρίσκονται στην πάνω αίθουσα οπού και σκοπεύεται να στεγαστεί το μουσείο καθώς η αίθουσα είναι κατάλληλη (φωτεινή,μεγάλη). όσον αφορά τα ψυγεία θα ήταν καλό να μπουν στην μικρή μεσαία αίθουσα, όταν γίνουν οι επισκευές στο πάτωμα καθώς πρέπει να είναι προσβάσιμα με τις ψησταριές τις ήμερες τις γιορτης. η κάτω αίθουσα χρησιμοποιείται ως χώρος αναψυχής και συγκεντρωσης των νέων του χωρίου αλλά και ως χώρος βιβλιοθήκης..θα εξεταστούν ξανά όλα τα ενδεχόμενα τις ήμερες του Πάσχα οπου θα βρίσκονται όλοι στο χωριό ώστε να ληφθεί η τελική αποφαση..τώρα που είναι ζεστό το θέμα πρέπει και να υλοποιηθεί, για να μην ξεχαστεί..ευχαριστούμε για τις προτάσεις και τα σχόλια..όλα είναι ευπρόσδεκτα και θα λήφθουν σοβαρά υπόψιν..συνεχίστε να προτείνετε..!η γνώμη σας χρειάζεται..

      Διαγραφή
  4. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΧΩΡΟΥΣ ΠΑΝΩ (Α΄ΑΙΘΟΥΣΑ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΡΕΚΛΩΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΩΝ ΜΕΣΑΙΟ (ΧΟΛ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΓΡΑΦΕΙΟ) ΚΑΤΩ (Β΄ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ (ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).
    Η ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟΘΗΚΗ ΜΕ ΤΑ ΟΛΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΑΜΕ..! ΤΟ 2009 ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟ...!! ΤΟ 201Ο ΜΠΗΚΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΚΑΤΩ.. ΕΝΩ ΟΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΕΠΑΝΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΑΛΙΩΝ... Η ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ ΑΛΛΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΕΝΟΤΗΤΑ ΧΩΡΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή