.

.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τα νέα του χωριού μας...!

- Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Γιάννης Ράπτης κατέθεσε στο δήμο Γρεβενών μελέτη με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ για την αναπαλαίωση του καμπαναριού την ολοκλήρωση των εργασιών στην πλατεία του χωριού για την διαμόρφωση υποδομών αναψυχής στο χώρο του προαυλίου του παλαιού δημοτικού σχολείου και της παιδικής χαράς. Η μελέτη εισάχθηκε στο πρωτόκολλο και κατά 90% θα εγκριθεί (έργο του ΕΣΠΑ).
- Ο φιλοπροοδευτικός σύλλογος Τρικώμου πραγματοποίησε διαμόρφωση του μνημείου των πεσόντων υπό των Γερμανών στις 12-07-1944. Συγκεκριμένα:τα μάρμαρα του μνημείου καθαρίστηκαν και διορθώθηκαν τα λάθη στις επιγραφές των ονομάτων, έγινε πλακόστρωση στον περιβάλλοντα χώρο, τοποθετήθηκαν κάγκελα γύρω από το χώρο του μνημείου και φυτεύτηκαν 9 πεύκα.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι ο κ. Δασκαλόπουλος Γιώργος και ο κ. Γιάκος Νικόλας που με προσωπική εργασία έφεραν εις πέρας αυτή τη διαμόρφωση.
- Ακόμη, ο σύλλογος καθάρισε τη βρύση "Καλβάρις" και φύτευσε πεύκα γύρω από αυτήν. Γενικότερα, φέτος ο το Δ.Σ. είναι πολύ δραστήριο και ήδη έχει πραγματοποιήσει πολλά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Το σημαντικότερο είναι πως επιτελείται συλλογική εργασία και το νόημα της συλλογικότητας του φιλοπροοδευτικού συλλόγου μας δεν έχει χαθεί!
- Τέλος, από τον δήμο Γρεβενών έγινε γνωστό πως τα έργα του ΕΣΠΑ που αφορούν το χωριό μας έχουν μπει στην τελική ευθεία για να υλοποιηθούν. Το παλαιό δημοτικό σχολείο και η αποπεράτωση της πλατείας είναι τα συγκεκριμένα έργα.
- Επίσης, εγκρίθηκε μελέτη για διαμόρφωση χώρων ψυχαγωγίας σε γεφύρια του Ν. Γρεβενών μέσα σε αυτά και του Αζίζ-Αγά στο οποίο δεν θα λειτουργήσει δυστυχώς αναψυκτήριο αλλά θα γίνουν υποδομές για εκδρομείς όπως βρύσες, χημικές τουαλέτες, κιόσκια, παγκάκια, τραπέζια πικ-νικ, φύτευση δέντρων για να γίνει το τοπίο ομορφότερο και ηλεκτροδότηση όπως και φωταγώγηση του γεφυριού.

ΝΕΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ... Συνεχίζεται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου