.

.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Η περίοδος του "τρύγου" άρχισε!

Το χωριό μας, το Τρίκωμο βαθιά στους αιώνες άρχισε να ασχολείται με την αμπελουργία επαγγελματικά. Στις αρχές και τα μέσα του 20ου αιώνα το χωριό μας γίνεται διάσημο για το κρασί του. Οι κάτοικοι-αμπελουργοί  μετέφεραν σε δυτική Μακεδονία και Ήπειρο με τουλούμια (=ασκούς) το κρασί για να το πουλήσουν. Το χωριό παίρνει συνεχόμενα βραβεία διάκρισης για το κρασί του. Όμως στα τέλη του 20ου αι. η παραγωγή μειώνεται και οι παραγωγοί λιγοστεύουν. Σήμερα, λίγοι είναι οι νέοι που ασχολούνται επαγγελματικά με την παραγωγή "Τρικωμιώτικου" κρασιού. Ωστόσο το χωριό ακόμα στην περιοχή των Γρεβενών διατηρεί τη φήμη του για το κρασί που παράγει. Η γιορτή Κρασιού που διοργανώνεται εδώ και 30 χρόνια μας θυμίζει την λαμπρή πορεία του χωριού στο παρελθόν. Οι χάρτες των διαδρομών του κρασιού περιέχουν στη λίστα τους και το χωριό μας για την ιδιαίτερη ποικιλία σταφυλιού "το ξινόμαυρο".
Ευχόμαστε, σε όλους τους παραγωγούς καλή σοδειά!
Καλό τρύγο!
ΚΑΛΗ ΣΟΔΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου