.

.

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Απογραφή πληθυσμού 2011...ξεκινά σήμερα

Η ελληνική στατιστική αρχή ανακοίνωσε πως η απογραφή πληθυσμού θα διεξαχθεί 10 με 24 Μαΐου.
Στο χωριό μας το πιθανότερο είναι να γίνει σαββατοκύριακο (το 1ο της περιόδου ή και το 2ο).
Η απογραφέας ονομάζεται Γιαννακοπούλου Μαρία από την σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε στην κεντρική ιστοσελίδα της στατιστικής αρχής. Τώρα στο χωριό αυτοί που θα απογραφούν είναι περίπου  75-80 (55 περίπου μόνιμοι και 15-20 παραθεριστές και απλοί απογραφόμενοι).
Το θέμα είναι πως σε σχέση με την απογραφή του 2001 που στο χωριό απογράφηκαν 200 άτομα είναι δραματική η μείωση του πληθυσμού.
Πέρα από την απογραφή που δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο με βάση αυτή γίνεται ο καταμερισμός της υδροδότησης. Καταλαβαίνετε λοιπόν πως πρέπει να απογραφούν όσοι το δυνατόν περισσότεροι ώστε το καλοκαίρι να μην υπάρχει πρόβλημα το καλοκαίρι όσον αφορά την υδροδότηση στους κήπους και ενδεχομένως σε αμπέλια...

4 σχόλια:

  1. Πολυ λυπηρο να μενουν τα χωρια με λιγους κατοικους ..Η εγκαταλειψη μοιαζει σαν την εξοδο απο την ζωη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτή είναι η αλείθια οι περισσότεροι Τρικωμιώτες έχουν ξενιτευτεί και αυτοί που μένουν μακριά (Αθήνα,Νησιά) έρχονται για 2 εβδομάδες πριν τη Γιορτή Κρασιού (η μεγαλύτερη γιορτή στην περιοχή)... Αυτοί που μένουν κοντά και αγαπούν τον τόπο έρχονται σύχνα και μάζι περνάμε ωραία, ύστερα το τοπίο είναι μαγευτικό και τα χριστούγεννα, αποκριές ειδικά και πάσχα όπως και καλοκαίρι γλεντάμε με την ψυχή μας. Ειμάστε δέμενοι και συμπαραστεκόμαστε στις λύπες και συμμετέχουμε στις χαρές...
    Το χωριό είναι φανταστικό έστω και με αυτούς τους 40-50 που το επισκέπτονται συχνά...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σημερα διαβαζα ολο το απογευμα για το χωριο σας .Εχω ταξιδεψει σε ολη την Ελλαδα πριν χρονια .Πηγαινα σε χωρια που ησαν ξεχασμενα με λιγους κατοικους .Τα γεφυρια ολα ειναι γνωστα και υποψιαζομαι οτι πρεπει να ειχα ερθει στο χωριο σας πριν χρονια .Θα δω τις φωτογραφιες που ειχα τραβηξει ,θα ρωτησω και την παρεα μου που ταξιδευαμε να μου πει ..Πιστευω οτι και οι κατοικοι ειναιζεστοι ανθρωποι..Εκει μενεις ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καράντζιος Γεώργιος19 Μαΐου 2011 στις 1:43 μ.μ.

    Όχι, Κοζάνη αλλά το επισκέπτομαι πολύ συχνά.
    Παλιά όταν ήμουν δήμοτικό κάθε σαββατοκύριακο εκεί ημουν. Εννοείται πως καλοκαίρι, πάσχα, χριστούγεννα, αποκριές ειμαι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή