.

.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Από τον εορτασμό της Αγ. Παρασκευής 2015 (φωτογραφίες)

"Μες την Αγιά Παρασκευή..."
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2015
Και φέτος αξιωθήκαμε και τελέσαμε Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής, ενόψει του εορτασμού του ναού. Μετά το πέρας του εκκλησιασμού, ακολούθησε αρτοκλασία και έπειτα προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα στους ευλαβείς προσκυνητές. Στη συνέχεια ανταλλάχθηκαν οι καθιερωμένες ευχές στους εορτάζοντες. Οι γυναίκες τηρώντας το έθιμο έστησαν χορό! 






Λόγω του σαββατοκύριακου η κίνηση ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη. Στη γιορτινή και κατανυκτική ατμόσφαιρα δυναμικό παρόν έδωσαν τα πολλά μικρά παιδιά, που με περισσή χαρά παραβρέθηκαν στην λειτουργία. Όλοι μας, πιστεύουμε πως κάθε χρόνο η Αγία Παρασκευή θα μας δίνει τη χάρη της, ώστε να τηρούμε την θρησκευτική παράδοση απρόσκοπτα.  Το χωριό μας έχει παράδοση να τιμά την Αγία Παρασκευή σύσσωμο, στον ναίσκο που βρίσκεται πέρα από το ποτάμι.

Χρόνια Πολλά!
Και του χρόνου! 

Ακολοθούν μερικές φωτογραφίες:


Όπως κάθε χρόνο, η αναμνηστική φωτογραφία του 2015!









Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Τιμή και Μνήμη στους Φονευθέντες Τρικωμιώτες του 1944

ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΚΩΜΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ 
Με λαμπρότητα, για ακόμη μια χρονιά, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "ο Άγιος Αθανάσιος" σε συνεργασία με τους συγγενείς των θυμάτων, τέλεσαν την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Φονευθέντων υπό των Γερμανών (10-7-1944) στην θέση "Πέτρα Γκόγκη", την παρελθούσα Κυριακή 19/07, μετά και το πέρας της Θ. Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Η φετινή εκδήλωση λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας ήταν λιτή, κινούμενη όμως σε πνεύμα σεβασμού στους πεσόντες συγχωριανούς μας. 


Με κάθε τιμή προς τους πεσόντες υπέρ πίστεως και πατρίδος τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Ευθύμιο, εφημέριο του χωριού μας κατά τους θερινούς μήνες. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού και κατάθεση στεφάνου. Στιγμές συναισθηματικής φόρτισης περιστοίχισαν  το χώρο του μαρτυρίου των φονευθέντων. Στο σημείο αυτό πρίν από 70 και πλέον έτη, το χωριό μας θρήνησε και έκλαυσε 13 θύματα, τους πατεράδες, τις μητέρες, τους παππούδες, τα αδέλφια. Στην δέηση μνημονεύτηκαν και τα ονόματα των 11 συγχωριανών μας που απεβίωσαν ως όμηροι στα Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Μετά το πέρας της τελετής, ακολούθησε λιτός μπουφές με εδέσματα προσφοράς του συλλόγου και των συγγενών των θυμάτων.

Ζήτω η Ελευθερία! 

Αιωνία τους η Μνήμη!

παρακολουθήστε το σύντομο βίντεο (κάνοντας κλίκ):





Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στο Τρίκωμο

Αποτελέσματα εκλογικού διαμερίσματος Τρικώμου 

Ομαλά διεξήχθη η διαδικασία του δημοψηφίσματος στο χωριό μας. Πανελληνίως κατά μεγάλη πλειοψηφία, της τάξης του 61,31%, υπερίσχυσε το ΟΧΙ έναντι του 38% , που απέσπασε το ΝΑΙ.

Στο χωριό μας τα αποτελέσματα ακολουθούν, ως εξής:

Εγγεγραμμένοι Εκλογείς292100%
Ψηφίσαντες Εκλογείς14148%
Αποχή15152%
Έγκυρα11840%
΄Ακυρα217%
Λευκά21%

1.ΌΧΙΌΧΙ6151.69%
2.ΝΑΙΝΑΙ5748.31%

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσέλευση ξεπέρασε και την συμμετοχή του εκλογικού σώματος των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, δεδομένων των καιρικών συνθηκών του χειμώνα στο χωριό. Στην εκλογική διαδικασία δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν οι συγχωριανοί μας ομογενείς του εξωτερικού. Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε από νεολαίους, που διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στο χωριό, χαρμόσυνο γεγονός για το μέλλον! 

Ας ελπίζουμε πως θα έλθουν καλύτερες μέρες με εθνική ενότητα  για το καλό της Ελλάδας!
Καλό Καλοκαίρι!