.

.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

"4η Γιορτή επικοινωνίας των Απανταχού Τρικωμιωτών" - Ετήσιος Χορός συλλόγου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "ο Άγιος Αθανάσιος" ανακοινώνει πως στις 8 Φεβρουαρίου 2014, ημέρα Σάββατο και ώρα 20.30 μ.μ. θα πραγματοποιήσει την

  "4η Γιορτή επικοινωνίας των Απανταχού Τρικωμιωτών - Ετήσιος χορός του συλλόγου".

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Ωραιοκάστρου στην αίθουσα "Rose Garden" (Συμμαχική Οδός με Μακεδονικού Αγώνα, Ζάππα 1, Ωραιόκαστρο).

Προσκαλούμε όλους του εν Θεσσαλονίκη διαμένοντες Τρικωμιώτες και όχι μόνον να συμμετέχουν στην εκδήλωση του συλλόγου μας! Η παρουσία σας, θα μας χαροποιήσει ιδιαίτερα και θα με την συνεστίαση αυτή θα μπορέσουμε να γνωριστούμε, να μιλήσουμε για τον τόπο μας, να περάσουμε καλά και να διασκεδάσουμε! Στην εκδήλωση βεβαίως, θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα από τα Γρεβενά και λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα! 
Επίσης, από τα Γρεβενά θα υπάρχει λεωφορείο για Θεσσαλονίκη από το σύλλογο, με το οποίο μπορούν να έλθουν με μια φιλική συμμετοχή όσοι επιθυμούν κατόπιν επικοινωνίας.

Πληροφορίες: Πρόεδρος Φραγκίδης Παναγιώτης κιν. 6947003301

Καλό Αντάμωμα!
Ο Πρόεδρος,                                                                                                               Ο Γραμματέας,

Φραγκίδης Π.                                                                                                                Τσακνάκης Κ.

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Από τον φετινό εορτασμό του Αγ. Αθανασίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Φιλοπροοδευτικός σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" έκοψε την βασιλόπιτα του για το νέο έτος τo Σάββατο στις 18 Ιανουαρίου, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας στον ναό του προστάτη του χωριού μας, στον Άγιο Αθανάσιο. Το πανηγυρικό της ημέρας εκφωνήθηκε από τον εφημέριο πάτερ Ιωάννη. Στην εκδήλωση παρέστη ο πρόεδρος της Τ.Κ. Τρικώμου Ιωάννης Ράπτης. 
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έγινε η δοξολογία μετά αρτοκλασίας και ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με την κοπή πίτας του συλλόγου. Ο σύλλογος πρόσφερε διάφορα εκλεκτά εδέσματα και ποτά-αναψυκτικά σε όλους τους παρευρισκόμενους και τα φλουριά από τις 3 πίτες που διανεμήθηκαν είχαν ως δώρο μια εικόνα του Αγ. Αθανασίου. Η προσέλευση των ευσεβών χωριανών μας ήταν πάρα πολύ μεγάλη, κυρίως λόγω της αργίας ημέρας. Όπως ορίζει η παράδοση, στο περίβολο άναψε η φωτιά.
 Χρόνια Πολλά!













Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Πρόγραμμα εκδηλώσεων εορτασμού του Αγίου Αθανασίου, 18 Ιανουαρίου.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος των Απανταχού Τρικωμιωτών "Ο ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ" ανακοινώνει πως στις 18 Ιανουαρίου, ημέρα Σάββατο εορτή του Αγίου Αθανασίου θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη κοπή της πίτας του συλλόγου για το νέο έτος. Η εκδήλωση  θα γίνει παραδοσιακά στον αύλειο χώρο του εξωκλησιού του Αγ. Αθανασίου μετά το πέρας της θείας λειτουργίας. Το πρόγραμμα καθορίζεται ως εξής:

08.00΄ Έναρξη της θείας λειτουργίας στον Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Τρικώμου.
10.15΄ Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας.
10.30΄ Δοξολογία μετά αρτοκλασίας.
10.45΄ Κοπή της πίτας του συλλόγου στον αύλειο χώρο του ναού. Προσφορά βασιλόπιτας και άλλων εκλεκτών εδεσμάτων.

Προσκαλούμε όλους τους χωριανούς και φίλους του συλλόγου μας να μετέχουν στην γιορτή του χωριού μας, στη γιορτή του συλλόγου μας. Ο Άγιος Αθανάσιος είναι προστάτης του συλλόγου μας καθώς φέρει και το όνομά του. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από κεράσματα προσφορά του συλλόγου καθώς και θα πωλούνται τα ημερολόγια του συλλόγου για το έτος 2014 και θα πραγματοποιούνται εγγραφές νέων μελών.
Αναμένεται, αρκετά μεγάλη προσέλευση από πιστούς διότι το χωριό μας τιμά τον Αγ. Αθανάσιο ως θαυματουργό και τηρεί οκταήμερη νηστεία προς τιμήν του.
Καλή Αντάμωση!
Για το Δ.Σ. ,
Ο πρόεδρος,                             Ο γραμματέας,
  Φραγκίδης Π.                             Τσακνάκης Κ.                                                                                   
                                                                             

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Στιγμιότυπα από τις φετινές γιορτές στο χωριό!


Και φέτος τα Χριστούγεννα στο χωριό πέρασαν όμορφα και εορταστικά, όπως άλλωστε κάθε έτος. Ο σύλλογος του χωριού αναβίωσε το έθιμο του "Φανού του Κόλιντρα" την προπαραμονή των Χριστουγέννων. Επιπλέον, οργάνωσε την γνωστή "γουρνοχαρά" με τις χαρακτηριστικές τσιγαρίδες που είχαν την τιμητική τους.  Από τα χαραμάτα της παραμονής των Χριστουγέννων  στους δρόμους του χωριού ξεχύθηκαν παιδικές φωνές για τον "Κόλιντρα" , τα παραδοσιακά κάλαντα με τους παραδοσιακούς τρουβάδες, τις κουλούρες, τα πορτοκάλια, τις καραμέλες.... Γεγονός που μας χαροποίησε ιδιαίτερα ήταν η έντονη κίνηση επισκεπτών στο χωριό μας και η πολυήμερη διαμονή τους στους ξενώνες του χωριού. Περάσαμε καλά, όλοι διασκέδασαν και ηρέμησαν στο καθαρό περιβάλλον του τόπου μας και άλλη μια όμορφη δωδεκαήμερη εορτή έφτασε στο τέλος της. 

Λυπηρό είναι όμως πως πολλοί συνχωριανοί μας  είναι αυτοί που δεν στηρίζουν τον σύλλογο του χωριού μας και βεβαίως δεν το δείχνουν εμπράκτως τη συμμετοχή τους, αφού περιφρονούν τα πολυσέλιδα ημερολόγια που για δεύτερη χρονιά τυπώσαμε. Όμως δεν πρέπει να λησμονούν πως ο σύλλογος προσφέρει τόσα σε όλους και βεβαίως χωρίς στήριξη και συλλογικότητα δεν θα μπορέσει να συνεχίσει το πολιτιστικό του έργο. Οι πωλήσεις των ημερολογίων συνεχίζονταν κανονικά και περιμένουμε την ενεργοποίηση  όλων πάνω σε αυτό το θέμα. Όσοι το επιθυμούν ας επικοινωνήσουν μαζί μας (georgekara123@gmail.com).

Αγαπούμε τον τόπο καταγωγής μας! 
Ενισχύουμε την παράδοση του τόπου μας! 
Στηρίζουμε τον σύλλογο του χωριού μας ανιδιοτελώς!

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά!
Ευτυχισμένο το νέο έτος!