.

.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Σας Ευχαριστούμε..!

Η αιφνίδια διακοπή του δρομολογίο του ΚΤΕΛ κάθε δεύτερη Παρασκευή, από τα Γρεβενά για το χωριό μας, ευαισθητοποίησε όλα τα ενημερωτικά site του Νομού. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που τους στείλαμε το σχετικό
e-mail, έγινε και η δημοσίευση του με αποτέλεσμα να ενημερωθούν όλοι οι Γρεβενιώτες για την απαράδεκτη συμπεριφορά του ΚΤΕΛ Ευχαριστούμε τους παρακάτω ιστιότοπους για την συμπαράσταση και το ενδιαφέρον που έδειξαν. Συκγεκριμένα : www.fuitplus.gr, greveniotis.gr,
e-grevena.com, aetos-grevena.blogspot.com, vatolakkiotis.blogspot.com

http://aetos-grevena.blogspot.com/2012/01/blog-post_7428.html
http://e-grevena.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1541%3A25-01-2012---------------&catid=2%3A2011-04-10-14-50-52&Itemid=3#.TyBSK4r-FVM.facebook
http://greveniotis.gr/grevena/7976-xoris-ktel-212121.html
http://www.fuitplus.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3502&Itemid=266
http://vatolakkiotis.blogspot.com/2012/01/blog-post_5397.html

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η Ξανθίππη Καραθανάση Στο Αζιζ Αγα..!

Η Ξανθίππη Καραθανάση, μια από τις σημαντικότερες Ελληνίδες τραγουδίστριες της παραδοσιακής μουσικής , το 2004 βρέθηκε στο χωριό μας, προσφέροντας μια αξέχαστη βραδιά σε όλους τους Ζαλοβίτες αλλά και στους επισκέπτες, οι οποίοι κατέφθασαν από όλη τη Δυτική Μακεδονία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο γεφύρι του Αζιζ Αγα, κάνοντας έτσι την ατμόσφαιρα ακόμη πιο μαγική. Ο τηλεοπτικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας T.R.M.,ο οποίος εδρεύει στα Γρεβενά, βρισκόταν εκεί για να απαθανατίσει και μαγνητοσκοπήσει την εκδήλωση.Ο σταθμός, μας πρόσφερε απλόχερα ένα μέρος της συναυλίας, για να θυμηθούμε όλοι μας αυτή την υπέροχη βραδιά.






Ο Χιονιάς Έκανε Ξανά Την Εμφάνισή Του..!!

Αυτή τη στιγμή το χιόνι πέφτει ακατάπαυστα στο χωριό μας, για ακόμη μια φορά τον φετινό χειμώνα. Οι μόνιμοι κάτοικοι, όπως και οι επισκέπτες του χωριού απολαμβάνουν αυτές τις όμορφες στιγμές, χωρίς να νοιάζονται για την κακή πλευρά της χιονόπτωσης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού η χιονόπτωση θα ενταθεί κυρίως τις βραδινές ώρες, χιονίζοντας κυρίως σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 2 βαθμούς Κελσίου. Προς αποφυγή δυσάρεστων γεγονότων συμβουλεύουμε τους οδηγούς που κινούνται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού Γρεβενών να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σταμάτησε Το Δρομολόγιο Του Κτελ Για Το Χωριό Μας..

Αιφνίδια σταμάτησε από το ΚΤΕΛ Νομού Γρεβενών το δρομολόγιο της Παρασκευής που μετέφερε τους κατοίκους από τα χωριά Τρίκωμο (Ζάλοβο), Κοσμάτι, Σταυρό, Παρόριο και Μοναχίτι στα Γρεβενά. Το συγκεκριμένο δρομολόγιο αρχικά πραγματοποιούνταν κάθε Παρασκευή, στη συνέχεια κάθε δεύτερη Παρασκευή και τώρα το ΚΤΕΛ το χαρακτήρισε "άγονο". Οι λιγοστοί κάτοικοι που έχουν απομείνει στα προαναφερθέντα χωριά χρησιμοποιούσαν το συγκεκριμένο δρομολόγιο προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα αγαθά, τρόφιμα, φάρμακα αλλά και για λόγους υγείας. Οι κάτοικοι τώρα εξυπηρετούνται με δυσκολία καθώς οι περισσότεροι χρησιμοποιούν για την μετακίνησή τους ταξί, κάτι το οποίο αυξάνει κατά πολύ τα έξοδά τους, σε μια δύσβατη χρονική περίοδο, καθώς οι συντάξεις τους μειώνονται συνεχώς. Τι θα απογίνουν αυτοί οι άνθρωποι; Εάν το ΚΤΕΛ του Νομού έχει θέσει ως μοναδικό στόχο να γεμίζει τα λεωφορεία του και όχι να εξυπηρετεί τους κατοίκους των Γρεβενών, το μόνο που θα καταφέρει είναι να αποκεντρώσει τα χωριά από το κέντρο του Νομού. Η πρόταση μας είναι να χρησιμοποιηθούν λεωφορεία δεκαεννέα (19) θέσεων, ώστε να ικανοποιηθεί και η πλευρά του ΚΤΕΛ αλλά κυρίως των κατοίκων. Ελπίζουμε γρήγορα να βρεθεί λύση.

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τέσσερα (4) Νέα Βίντεο..!!

Στην λίστα του κινηματογραφικού υλικού προστέθηκαν 4 νέα βίντεο.. Τα τρία από αυτά σχετίζονται με τις δραστηριότητες και τα σπορ της φύσης στα οποία μπορεί να συμμετέχει κάποιος κατά την παραμονή του στο χωριό και το άλλο με την παρουσίαση του Aζιζ Αγα. Σχετικές αναρτήσεις θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα δίνοντάς σας τις απαραίτητες πληροφορίες, ωστόσο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο..

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

"Στιχάκια και Παροιμίες"

Στο πέρασμα των χρόνων διάφορα στιχάκια και παροιμίες έχουν γραφεί σχετικά με το χωριό μας. Σας τα παρουσιάζουμε..
  • ΄΄Διαλάζει από το Ζάλοβο, βάλε τσιόλι στ' άλογο΄΄  ή η άλλη εκδοχή  ΄΄Αστράφτει στο Ζάλοβο, ρίξε την κάπα στο άλογο΄΄. Παροιμία σχετικά με την πρόβλεψη αλλαγής καιρού και επικείμενης νεροποντής.
  •  "Στο Μέγαρο σφάζουν φρικιά, Στο Ζάλοβο τσινάρια, Και στης ξανθούλας την ποδιά, Σφάζονται παλικάρια."
  • " Το' στησα το γεφύρι μου, ψηλό και στοιχειωμένο, και τ' όμορφο κεφάλι μου, δε θα το δείς κομμένο"

O φανός του 2008 (βίντεο)

Ο φιλοπροοδευτικός σύλλογος Τρικώμου για 2 συνεχόμενες χρονιές διοργάνωσε την αναβίωση του εθίμου του φανού. Θα συνέχιζε να αναβιώνεται το έθιμο εάν δεν το διέκοπταν οι χιονοπτώσεις για τα 2 προηγούμενα χρόνια τις Αποκριές. Επίσημη ανακοίνωση για φέτος δεν έχει βγει ακόμα για το αν θα γίνει αλλά ελπίζουμε ότι θα γίνει.
Σας παρουσιάζουμε το σχετικό βίντεο:


Τα τελευταία λουκατσάρια!

Τα λουκατσάρια ήταν και είναι ένα από τα βασικότερα εθίματα του τόπου μας, τα οποία αναβίωναν κάθε χρόνο, την πρωτοχρονιά. Πρόκειται για ντυμένους σατυρικά ανθρώπους που τρέχουν από σπίτι σε σπίτι για να κάνουν καλό ποδαρικό και να διώξουν το κακό με τα τραγούδια και τα κουδουνίσματα του κουδουνά. Στο τέλος οδηγούνταν στην πλατεία για τραγούδι και χορό. Δυστυχώς, ζώντας σε μια εποχή που θεωρεί άχρηστα τα πάντα τις παραδόσεις τα ήθη και τα έθιμα, αυτό διαβρώθηκε και χάθηκε στο χρόνο. Όπως καταλαβαίνετε σήμερα δεν πραγματοποιείται, αφού η αναβίωση του θέλει και συμμετοχή η οποία δεν υπάρχει. Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις φωτογραφίες των τελευταίων λουκατσαριών:

Άγιος Αθανάσιος 2012, εκδήλωση του συλλόγου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός του προστάτη του χωριού μας Αγίου Αθανασίου. Πλήθος πιστών απανταχού Ζαλοβιτών ήρθαν για να εκκλησιαστούν στο ναό αψηφώντας το τσουχτερό κρύο και πως η Τετάρτη ήταν καθημερινή. Ο σύλλογος ανταποκρίθηκε για ακόμα μια φορά επάξια στα καθήκοντα του τηρώντας την παράδοση και κόβοντας τη βασιλόπιτα του. Ο μπουφές με τα εδέσματα ήταν πλούσιος και υπήρχαν κάθε λογής ποτά και αναψυκτικά. Το φλουρί το έτυχε η κ. Αθανασία Αποστολίδου, κάτοικος Τρικώμου. Ο πρόεδρος του χωρίου μας Γιάννης Ράπτης παραβρέθηκε στον εορτασμό εκπροσωπώντας το Δήμο Γρεβενών. Κλείνοντας, ο κόσμος ευχαριστήθηκε και αντάλλαξε τις καθιερωμένες ευχές. Αμέσως μετά όλοι γύρισαν στο καφενείο για καφέ.
Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα:
Και του χρόνου!

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

"Μνημεία Φονευθέντων Υπό Των Γερμανών"

Το χωριό μας κατά τη διάρκεια του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου δέχτηκε πολλές πληγές. Καταστράφηκαν και κάηκαν σπίτια, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, όπως και το σχολείο. Το χειρότερο όμως είναι πως οι Γερμανοί χωρίς να δείχνουν έλεος εκτελούσαν κατοίκους του χωριού μας αλλά και κατοίκους των γύρω χωριών. Τους ανθρώπους αυτούς που θυσιάστηκαν για εμάς δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ούτε λεπτό. Το χωριό μας τους τιμά με τρία μνημεία, στα σημεία εκτέλεσης τους, ένα στον καταφίκι και δύο στο δρόμο προς το Μοναχίτι. Πριν από λίγο καιρό ο Σύλλογος του χωριού μας προχώρησε στον εξωραϊσμό των μνημείων, όπως επίσης και στην περίφραξη και φύτευση πεύκων γύρω από το μνημείο που βρίσκεται στην πέτρα του Γκόργκη (το πρώτο που συναντάμε λίγο έξω από το χωριό μας στον δρόμο προς το Μοναχίτη).

Το μνημείο στην πέτρα του Γκόργκη





Το μνημείο στον Καταφίκι 


Το δεύτερο μνημείο που συναντάμε προς το Μοναχίτι



To βιβλίο ιστορίας του σχολείου και σε ηλεκτρονική εκδοση!

Το σωζόμενο αρχείο του παλαιού δημοτικού σχολείου είναι σχετικά λίγο αλλά ψάχνοντας το, ανακάλυψα ένα σημαντικό ιστορικό βιβλίο που μας ανήκει και γι΄αυτό το ψηφιοποίησα με σκοπό να το έχει ο καθένας στην ηλεκτρονική του βιβλιοθήκη (υπολογιστής). Αυτό το βιβλίο είναι γραμμένο το 1955 από την κ. Ανδρεάδου-Γεωργιάδου Αντιγόνη, τότε διευθύντρια του σχολείου που μας μαρτυρεί την ύπαρξη του σχολείου επί Τουρκοκρατίας!
Καλό διάβασμα...


Νέα Βίντεο...!!

Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε συλλογή φωτογραφικού και κινηματογραφικού υλικού. Οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν σε προηγούμενη ανάρτηση, τώρα θα σας παρουσιάσουμε κάποια βίντεο από το παρελθόν (τέλη δεκαετίας του ογδόντα), και κάποια πιο πρόσφατα (1997, 2006) που σχετίζονται  με την καθημερινότητα του χωριού και τις πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καράντζιο Κων/νο (ο οποίος μας πρόσφερε το βίντεο της Πρωτοχρονιάς του 2006) και τον κ. Ζτάλιο Κων/νο (ο οποίος μας πρόσφερε τα υπόλοιπα βίντεο).

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Κοπή της πίτας του συλλόγου - Πρόγραμμα της εκδήλωσης:

Ο Φιλοπροοδευτικός σύλλογος των απανταχού Τρικωμιωτών "Ο Άγιος Αθανάσιος" ανακοινώνει πως την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του συλλόγου για το νέο έτος. Η εκδήλωση παραδοσιακά θα γίνει στο χώρο του εξωκκλησιού του Αγίου Αθανασίου και το πρόγραμμα έχει ως εξής:
8.00 Έναρξη της θείας λειτουργίας στον ναό.
10.30 Δοξολογία και αρτοκλασία.
10.45 Κοπή της πίτας στον προαύλειο χώρο του ναού.
11.00 Ανταλλαγή ευχών, χορός από τις γυναίκες και προσφορά αναψυκτικών, ποτών, εκλεκτών εδεσμάτων και βασιλόπιτας από το σύλλογο μας.
11.45 Λήξη της εκδήλωσης. Αναχώρηση για το χωριό.

Ο σύλλογος έχει ως προστάτη του τον Άγιο Αθανάσιο και ως μέρα κοπής της βασιλόπιτας επέλεξε την ίδια μέρα που είναι του Αγίου Αθανασίου. Φέτος, η εκδήλωση θα είναι λιτή λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί και θα γίνουν μόνον οι κλασσικές ενέργειες. Η εκκλησία, έστω και να είναι καθημερινή μέρα θα κατακλυστεί από πιστούς Ζαλοβίτες διότι τιμούμε τον Άγιο Αθανάσιο ως προστάτη του χωριού μας γιατί όταν υπήρξε επιδημία χολέρας ένας έμπορος που περνούσε μπροστά από τον Άγιο Αθανάσιο προσευχήθηκε σε Αυτόν και του φανερώθηκε και αμέσως τα άλογα του έγιναν καλά.

Σας περιμένουμε! Χρόνια Πολλά!
Από το Δ.Σ. του συλλόγου.

Αφιέρωμα: Φιλοπροοδευτικός Σύλλογος Τρικώμου, 34 χρόνια προσφοράς!

Ο Φιλοπροοδευτικός σύλλογος των απανταχού Τρικωμιωτών "Ο Άγιος Αθανάσιος" με έδρα το Τρίκωμο ιδρύθηκε το 1978 με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους απανταχού Τρικωμιώτες. Όμως βέβαια δεν περιορίστηκε μόνον σε αυτό και έτσι δραστηριοποιήθηκε από την ίδρυση του έως και σήμερα με θέματα όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις, εξωραϊστικές δράσεις, εθελοντισμό. Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του και συγκεκριμένα το 1982 άρχισε να διοργανώνει μια ιδιαίτερη εκδήλωση τη Γιορτή Κρασιού, την πρώτη στο είδος της στην περιοχή των Γρεβενών. Μ΄αυτή την εκδήλωση αξιοποίησε την τοπική οικονομία του χωριού, την παραγωγή κρασιού και παράλληλα συνδύαζε την διασκέδαση και την προβόλη-διαφήμιση του χωριού όπως και των παραδοσιακών προϊόντων του. Φυσικά το κρασί πάντα διανέμεται στη γιορτή άφθονο και δωρεάν. Πέρα από την γιορτή του κρασιού αναβιώνει έθιμα και παραδόσεις καθ΄όλη την διάρκεια του χρόνου. Σήμερα, είναι η "ψυχή" του Τρικώμου και με τις πολιτιστικές δράσεις που πραγματοποιεί εκτελεί άψογα το σκοπό του δηλαδή να φέρει κοντά τους απανταχού Τρικωμιώτες και προσφέρει ζωντάνια στους κατοίκους του χωριού.Σήμερα αριθμεί 300 μέλη. Σύμφωνα με το καταστατικό του, ο σύλλογος έχει έδρα το παλαιό δημοτικό σχολείο, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το κράτος και εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου πραγματοποιούνται ανά 2 χρόνια και τη 2η μέρα του Πάσχα.
Ακολουθούν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου για την πολιτιστική διετία 2011-2013:
Πρόεδρος: Γεώργιος Δασκαλόπουλος
Αντιπρόεδρος: Διαμιανός Πασχαλίδης
Γεν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Παύλου
Ταμίας: Νικόλαος Γιάκος
Μέλος: Δημήτριος Καντζιάρης
Αναπληρωματικά μέλη: Δασκαλοπούλου Κωνσταντινιά, Γιάκου Γεωργία

Συνημμένα (0)

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Το παραδοσιακό τραγούδι ¨Παιδιά της Σαμαρίνας" ξεκινούσε με τους στίχους " Εσείς Παιδιά Μωρέ Από Το Ζάλοβο"

Όλοι μας γνωρίζουμε το παραδοσιακό τραγούδι ''Παιδιά της Σαμαρίνας'', οι περισσότεροι από εμάς είτε το έχουμε τραγουδήσει σε κάποιο από τα πανηγύρια του καλοκαιριού, είτε το έχουν χορέψει. Όλοι μας ξέρουμε πως το τραγούδι ξεκινάει με τους εξής στίχους : "και σεις παιδιά μωρέ κλεφτόπουλα". Τι θα λέγατε αν σας έλεγα ότι το τραγούδι κάποτε ξεκινούσε με τους στίχους : " Εσείς Παιδιά Μωρέ Από Το Ζάλοβο";

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πέρδικα Κοκκινιστή

Υλικά, για 2 άτομα 
Μία πέρδικα, ξύδι από καλό κρασί, 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, μια πιπεριά κομμένη σε κύβους, 2 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 ποτήρι του κρασιού κρασί, 1 ποτήρι του κρασιού λάδι, 2 ποτήρια του κρασιού νερό, μια πρέζα μοσχοπίπερο, ένα φύλλο δάφνη, μια πρέζα ρίγανη και μισό αγγούρι κομμένο σε ροδέλες. 

Λαγός Κουρκούτι

Υλικά, για 4 άτομα 
Ένας λαγός, δύο ποτήρια ξύδι -από καλό κρασί-, 11 κουταλιές αλεύρι, 1 ½ ποτήρι λάδι, τρεις σκελίδες σκόρδο, το χυμό από ένα λεμόνι και μια κουταλιά κόκκινο πιπέρι 

"1ο Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής"

Κατά το σχολικό έτος 2009-2010 η περιβαλλοντική ομάδα του 1ου Γενικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων Αττικής, ένα σχολείο που απέχει "μόνο" 420 χιλιόμετρα από το Νομό Γρεβενών, ως θέμα στην ετήσια ομαδική εργασία της επέλεξε το εξής : "Καταγραφή και μελέτη των πέτρινων γεφυριών του ποταμού Βενέτικου". Η συγκεκριμένη ομάδα μαθητών επισκέφθηκε τα Γρεβενά και φυσικά το χωριό μας για να δουν από κοντά τα δύο πέτρινα γεφύρια μας, του Αζιζ-Αγα και τα Καγκέλια. Σας παρουσιάζουμε την εργασία των μαθητών :

"Η Ιστορία του Σχολείου του Τρικώμου μετά την Τουρκοκρατία"


Το 2005 η κυρία Γούση Κυριακή, η οποία φοιτούσε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης επέλεξε ως θέμα της διπλωματικής της εργασίας για το μάθημα "Ιστορία και Κοινωνία" το εξής: 
"Η Παιδεία στην περιφέρεια Γρεβενών κατά την ύστερη Τουρκοκρατία (1830-1912)". Από την εργασία της δεν θα μπορούσε να λείπει και το χωριό μας. Συγκεκριμένα αναφέρεται :

Νέες Φωτογραφίες..!

Το φωτογραφικό άλμπουμ του blog μας μεγαλώνει...!Συνεχώς προστίθενται νέες φωτογραφίες από τα αξιοθέατα του χωριού, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και εικόνες μέσα από το χωριό. Δίνομουμε έτσι τη δυνατότητα στους μελλοντικούς επισκέπτες του χωριού μας να γνωρίσουν τις ομορφιές του τόπου μας πριν το επισκεφθούν, αλλά και στους Ζαλοβίτες που έχουν καιρό να βρεθούν στο χωριό μας ή έλειπαν από κάποια πολιτιστική εκδήλωση να τη ζήσουν μέσα από φωτογραφίες. Το άλμπουμ μπορεί να εμπλουτιστεί ακόμη περισσότερο με την βοήθεια των χωριανών μας που διαθέτουν παλιές ή σύγχρονες φωτογραφίες. Μπορούν να μας τις στείλουν στα e-mail :
jz.tsaknakis@hotmail.com/ gmail.com
georgekara123@gmail.com

Πολιτιστικές Εκδηλώσεις..!

Αγία Παρασκευή 2011..!


Αγία Παρασκευή 2010..!


Φανός 2008..!


Φανός 2009..!


Γιορτές Κρασιού..!

Φωτογραφίες από τις Γιορτές Κρασιού (2003-2011)

Όλες Οι Παλιές Φωτογραφίες..!


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ευχές στο Τρίκωμο της Κύπρου..

Το Τρίκωμο Γρεβενών δεν θα μπορούσε να ξεχάσει αυτές τις γιορτινές μέρες να στείλει τις ευχές του στο Τρίκωμο της Κύπρου. Ευχόμαστε μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας σε όλους τους Τρικωμιώτες και κυρίως στα αδέρφια μας στην Κύπρο, το νέο έτος να φέρει σε εσάς και στις οικογένειες σας υγεία, αγάπη και ευτυχία, να σας προσφέρει απλόχερα τα αγαθά, ή καλύτερα το αγαθό, που σας στέρησε το 2011 και γρήγορα να βρεθεί λύση σε όλα τα προβλήματά σας..

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ..

Καλή Χρονιά..!!

Το 2011 μας αποχαιρέτησε αφήνοντας πίσω του όμορφες και άσχημες στιγμές. Ο νέος χρόνος είναι εδώ και έτοιμος να μας δώσει ελπίδα και δύναμη ώστε κάποια πράγματα και γεγονότα που μας δυσαρέστησαν τον προηγούμενο χρόνο να αλλάξουν προς το καλύτερο. Η ομάδα του blog εύχεται σε όλους ο νέος χρόνος να φέρει υγεία, αγάπη και ευτυχία. Όσον αφορά, το χωριό μας πιστεύουμε πως μέσα στο νέο έτος θα πραγματοποιηθούν όλα τα προγραμματισμένα έργα, αλλά και ότι οι Ζαλοβίτες θα το επισκέπτονται πιο συχνά δίνοντάς του ζωή όλο το χρόνο. Επίσης αλλαγές θα πραγματοποιηθούν και στο blog μας, προσθέτοντας κάποιες επιπλέον λίστες, αλλάζοντας την εμφάνιση, αλλά και δίνοντάς σας υλικό που αφορά την ιστορία του χωριού μας.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....!!!