.

.

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ξεκινάνε και πάλι οι εργασίες αποπεράτωσης του π. Δημοτικού Σχ. Τρικώμου

Και πάλι μετά από 2 μήνες παύσης των εργασιών ξεκίνησαν και πάλι οι εργασίες προχθές (Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου) με ξεκίνημα από το χώρο κάτω από την πίστα με σοβάτισμα της οροφής.

Παράλληλα το έργο με τίτλο: "αναδιαμόρφωση της ειδικής εξέδρας για τη Γιορτή Κρασιού" ξεκίνησε στήνοντας τον σιδερένιο σκελετό. 




Αργότερα θα χτιστεί και θα ντυθεί με πέτρα ανάλογη του σχολείου. Το συγκεκριμένο έργο είναι έργο το οποίο είναι χρηματοδοτούμενο από την Π.Ε. Γρεβενών και οι διαδικασίες ξεκίνησαν από 4 μήνες πριν ύστερα από προσπάθειες του προέδρου του συλλόγου μας κ. Γεώργιου Δασκαλόπουλου.








Επίσης, στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου ξεκίνησε η ανέγερση των ανδρικών και γυναικείων εκκλησιαστικών μπάνιων στον προαύλειο χώρο του ναού. Πρόκειται για 2 ατομικές τουαλέτες με ξεχωριστή είσοδο.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Το βίντεο της Γιορτής Κρασιού στο youtube!

O σύλλογος σε μια προσπάθεια να παρουσιάσει τη φετινή γιορτή δημοσίευσε 13 λεπτά από αυτήν. Στο συγκεκριμένο βίντεο παρουσιάζεται το γυναικείο χορευτικό και ο χορός των ''επισήμων'' . Στο picasa (φωτογραφίες google) ήδη έχουν ανεβεί φωτογραφικά στιγμιότυπα (μέτριας ποιότητας) και σε αυτή τη βδομάδα θα ανεβούν και καλύτερης ποιότητας φωτογραφίες...
Ακολουθεί το βίντεο από το youtube:


Τα φωτογραφικά στιγμιότυπα μπορείτε να τα βρείτε και στο site του συλλόγου:
https://sites.google.com/site/trikomogrebenon/

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Aφιέρωμα: "Βασιλίτσα"

Η περιοχή της Βασιλίτσας περιλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο των προστατευμένων περιοχών του δικτύου (Natura 2000).

Στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Γρεβενών, σε  απόσταση 42 χλμ. από την πρωτεύουσα του νομού, στην καρδιά της Πίνδου , βρίσκεται το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Βασιλίτσας.



 
Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, είναι για ένα από τα ομορφότερα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα που κρατά χιόνι ως την άνοιξη. Διαθέτει δυο εναέριους αναβατήρες συνολικού μήκους 1.800μ. 3 κυλιόμενους αναβατήρες , baby-lift 350μ, 12 χιονοδρομικές πίστες συνολικού μήκους 7.500μ, τη μεγαλύτερη πίστα αρχαρίων στην Ελλάδα (3.860μ), πιίστα χιονοσανίδας, σχολές σκι, καταστήματα ενοικιάσεως εξοπλισμού, 2 σαλέ ημέρας και ξενώνα.


Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

26 Ιουλίου "Πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής"

Για μια ακόμη χρονιά το χωριό μας γιόρτασε την Αγία Παρασκευή στο ομώνυμο εξωκλήσι της με απόλυτη ευλάβεια και λαμπρότητα. Το πρωί όλοι οι χωριανοί επιβιβάστηκαν στις αγροτικές καρότσες και οδηγήθηκαν στο εξωκλήσι. Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε αρτοκλασία στον υπαίθριο χώρο του ναού και αμέσως μετά ξεκίνησε το καθιερωμένο πλέον γλέντι. Η εκκλησιαστική επιτροπή πρόσφερε πλούσια κεράσματα και άφθονους εκλεκτούς μεζέδες κεμπάπ σε όλους τους παρεβρισκόμενους. Οι γυναίκες του χωριού αρχικά τραγουδούσαν το "μες την αγιά Παρασκευή..." και αργότερα πιάστηκαν στο χορό. Χόρεψαν για το "καλό" 2 χορούς και το γλέντι τελείωσε λίγο πριν το μεσημέρι. Φυσικά και στην αναχώρηση για το εξωκλήσι αλλά και στην επιστροφή στο χωριό περάσαμε από τον ποταμό Βενέτικου του οποίου η στάθμη ήταν πολύ χαμηλή!

Ο ναός της Αγίας Παρασκευής χτισμένος στις αρχές του 20ου αιώνα αναπαλαιώθηκε και συντηρήθηκε εσωτερικά και εξωτερικά από το καλοκαίρι του 2009 έως και το φετινό καλοκαίρι που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Η πλειονότητα των χρημάτων για το έργο αυτό ήταν ο δωρητές του χωριού. Λίγα χρήματα δόθηκαν από το κράτος για την εξωτερική της αρμολόγηση.
Είναι αριστοτεχνικά φτιαγμένη και θυμίζει κάτι φανταστικό και όμορφο κρυμμένο από τον κόσμο μας.
Αξίζει κάποιος να το επισκεφτεί το καλοκαίρι και στις αρχές του φθινοπώρου.

Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Τρικώμου-νέα από τις εργασίες

Όπως ήδη γνωρίζετε το παλαιό δημοτικό σχολείο Τρικώμου έχει εδώ και 3 χρόνια ενταχθεί σε ένα έργο το οποίο είναι χρηματοδοτούμε από το πρόγραμμα ΕΠΑΔΥΜ. Οι εργασίες αναπαλαίωσης και συντήρησης του κτιρίου (εξωτερικά και εσωτερικά) προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Αρχικά το καλοκαίρι του 2009 ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες στον προαύλιο χώρο του σχολείου άλλα λίγο πριν την γιορτή κρασιού εκείνη σταμάτησαν για οικονομικούς λόγους. Το φετινό καλοκαίρι ξανάρχισαν με την αρμολόγηση όλου του σχολείου αφού το έργο άρχισε να επαναχρηματοδοτήται άλλα για ακόμη μια φορά το έργο σταμάτησε και δεν συνεχίστηκε εσωτερικά όπως ήταν προβλεπόμενο.
Κανείς μας δεν γνωρίζει εάν θα συνεχιστούν οι εργασίες και αν ποτέ το σχολείο θα ολοκληρωθεί.
Το σίγουρο όμως είναι πως αν δοθούν χρήματα το έργο θα ξεκινήσει και πάλι.