.

.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Πάει και αυτό το καλοκαίρι....!

Πάει και αυτό το καλοκαίρι!
Το χωριό αρχίζει και πάλι να επιστρέφει στις καθημερινές συνήθειες του, ο κόσμος ήδη από την Κυριακή το πρωί αναχωρεί για τις κατοικίες τους για να αρχίσουν να προετοιμάζονται και οι ίδιοι για την επιστροφή στη ρουτίνα...
Φέτος περάσαμε πολύ καλά όλο το καλοκαίρι... Η πλατεία γέμισε με κόσμο, περπατούσες τη νύχτα και έφεγγαν περισσότερα φώτα, το χωριό έμοιαζε να σφύζει από ζωή. Όμως πέρασε ο καιρός και ζωντάνια έσβησε και πάλι. Τα φώτα έσβησαν, οι αλυσίδες περάστηκαν στις εξώθυρες και κίνηση έπαψε να υπάρχει στους δρόμους.
Στην πλατεία κάθε βραδάκι στήνονταν πανηγύρι: μουσική, φαγητό και πιοτό τα εξηγούν όλα. Παρέες και παρέες γέμιζαν το χώρο και συζητούσαν, γλεντούσαν και γελούσαν!
Στις 20 Ιουλίου οι χωριανοί μας εκκλησιάστηκαν στο διπλανό χωριό Παρόριο στην εκκλησία του Προφήτη Ηλιά άλλοι με τα πόδια, άλλοι με τα Ι.Χ. φτάσαν.
Στις 26 Ιουλίου πήγαμε στην Αγία Παρασκευή εκκλησιαστήκαμε αμέσως μετά ακολούθησε αρτοκλασία και τέλος το καθιερωμένο πλέον πανηγύρι με άφθονους εκλεκτούς μεζέδες κεμπάπ και αναψυκτικά τα οποία πρόσφερε η εκκλησιαστική επιτροπή. Οι γυναίκες χόρεψαν 2 χορούς "για το καλό" και το  γλέντι συνεχίστηκε ως τις πρώτες μεσημεριανές ώρες. Επιστρέψαμε με τις καρότσες στο χωριό και περάσαμε φυσικά τον ποταμό Βενέτικο ο οποίος δεν είχε και πολύ νερό φέτος!
Στις αρχές του Αυγούστου οι γυναίκες του χωριού άνοιξαν τις εκκλησίες του χωριού ώστε να συγκεντρώσουν ένα πόσον το οποίο θα διατεθεί για την αρμολόγηση της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου ώστε να εμφανιστεί ο παραδοσιακός της χαρακτήρας.
Τον Δεκαπενταύγουστο δεν είχαμε λειτουργία, αλλά το βράδυ περάσαμε τέλεια αφού το γλέντι στην πλατεία τελείωσε 4 το πρωί σε ξέφρενους ρυθμούς...!
Και φυσικά η αυλαία για το καλοκαίρι έπεσε στην 29η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ. Την Παρασκευή 26 το βράδυ το καφενείο του χωριού έφερε μια δημοτική ορχήστρα και ο κόσμος ξένοι και χωριανοί διασκέδασαν έως τις 6 το πρωί!
Το Σάββατο 27 είχαμε την πολυαναμενόμενη γιορτή κρασιού στην όποια έγινε πάταγος! Δεν υπήρχε κενό τραπέζι και καρέκλα αφού ο κόσμος μας τίμησε και με το παραπάνω με την παρουσία του.
Η ορχήστρα του Κασιάρα Αλέξη μας ψύχαγωγησε με ηπειρώτικους και γρεβενιώτικους σκοπούς.
Όμως το επόμενο πρωί όλα άλλαξαν έβλεπες μόνον αυτοκίνητα να φορτώνουν βαλίτσες, τρόφιμα και
να ετοιμάζονται για επιστροφή...
Το καλοκαίρι ήταν καλό αλλά η ζωή δεν τελειώνει σε αυτό!
Και του χρόνου να περάσουμε ακόμα πιο καλά!
Καλό Χειμώνα και καλή σχολική χρονιά για τους μαθητές!

Παρασκευή 26 Αυγούστου (ΠΛΑΤΕΙΑ)

29η ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΩΜΟΥ (27 Αυγούστου)

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (26 Ιουλίου)

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

29η Γιορτή Κρασιού στο Τρίκωμο


Όπως κάθε χρονιά,έτσι και φέτος  πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Κρασιού στο Τρίκωμο  στο προαύλιο χώρο του παλαιού δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Η φετινή γιορτή έγινε στις 27 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο. 
Η γιορτή ήταν από όλες τις πλευρές επιτυχημένη αφού ο κόσμος για μια ακόμη χρονιά μας προτίμησε και μας τίμησε. Με την γρεβενιώτικη ορχήστρα του Κασιάρα Αλέξη περάσαμε μια υπέροχη βραδιά. Το γυναικείο χορευτικό του δήμου Γρεβενών μας τίμησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στη γιορτή και μας παρουσίασε χορούς της Ηπείρου. Οι τοπικοί φορείς ο κ. Δήμαρχος και ο κ. Αντιπεριφεριάρχης μας τιμήσαν και αυτοί ιδιαίτερα με την παρουσία τους στην βραδιά. Τέλος ο κόσμος γλέντησε μέχρι το πρωί πίνοντας άφθονο δωρεάν ''ΤΡΙΚΩΜΙΩΤΙΚΟ'' κρασί!
Και του χρόνου με υγεία!

Ευχαριστίες:
Ευχαριστούμε όλο το Δ.Σ. του φιλοπροοδευτικού μας συλλόγου που ανταποκρίθηκε επάξια στις απαιτήσεις της γιορτής και τους χωριανούς οι οποίοι βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η γιορτή σε ένα καθαρό και ευχάριστο περιβάλλον.
Ευχαριστούμε τον κ. Αντιπεριφεριάρχη Γρεβενών Δασταμάνη Γεώργιο ο οποίος ενέκρινε ένα ικανοποιητικό ποσό για την διαμόρφωση της εξέδρας των οργάνων ώστε να γίνει παραδοσιακή και να μοιάσει στο όμορφο σχολείο μας!
Ευχαριστούμε το γυναικείο χορευτικό του Δήμου Γρεβενών που μας ψυχαγώγησε χορεύοντας ηπειρώτικους σκοπούς.
Τέλος ευχαριστούμε όλους τους τοπικούς φορείς και μη που μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλο τον κόσμο που ήρθε.