.

.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Νέα από τις εργασίες-Νέες φωτογραφίες

Οι εργασίες συνεχίζονται σε καλό ρυθμό άλλα πολύ αργά, γιατί το συνεργείο έρχεται μια-δυο φορές την εβδομάδα με αποτέλεσμα να αργοπορούν τις προγραμματισμένες εργασίες.
Το καλό είναι όμως πως η αρμολόγηση σχεδόν ολοκληρώθηκε και οι εργασίες θα προχωρήσουν εσωτερικά. Το κακό όμως είναι πως οι εργασίες θα προχωρήσουν μέχρι εκεί που θα φτάσει η χρηματοδότηση του έργου, γιατί για ακόμη μια φορά δόθηκε ένα μέρος του χρηματικού ποσού.

Νέες φωτογραφίες από το χωριό ακολουθούν παρακάτω:









































Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Η συνέχεια των έργων....

Αδιάκοπα συνεχίζουν οι εργασίες στο παλαιό Δημοτικό σχολείο. Αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται αρμολόγηση στο πίσω μέρος του σχολείο. Το πάτωμα της μεσαίας αίθουσας αντικαταστάθηκε και γενικότερα το σχολείο αρχίζει να επανακτά την παλιά του δόξα και αίγλη!
Ακολουθούν λίγες εικόνες από την πορεία των εργασιών:





Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Το καλοκαίρι, αν και αργά φέτος, έκανε επίσημα την είσοδο του...
Φέτος γενικότερα ο καιρός κυριολεκτικά τρελάθηκε! Τον Απρίλιο είχαμε ζέστες ενώ το Μάη και στις αρχές του Ιούνη είχαμε όλο βροχή και καταιγίδες...
Όμως τώρα πάνε όλα αυτά, τώρα είναι καλοκαίρι!
Και όλοι σας πιστεύω πως θα επισκεφτείτε έστω και για πολύ λίγο το χωριό μας...
Και φέτος θα πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα και παραδοσιακά έθιμα όπως 26 Ιουλίου Αγία Παρασκευή, αρχές Αυγούστου το άνοιγμα των εκκλησιών και φυσικά το κλείσιμο του καλοκαιριού με την 30η Γιορτή Κρασιού! Το καλοκαίρι έστω και με αυτά τα έθιμα θα είναι όπως κάθε χρόνο εκπληκτικό και η πλατεία θα σφύζει από ζωή τον Αύγουστο. Το χωριό  έστω για λίγο  θα γεμίσει και θα θυμίζει ένα τόπο όπου είναι γεμάτος από κόσμο. Ωστόσο αυτή η χαρά θα σβήσει όταν το πρωινό της Κυριακής μετά από 2 μέρες ξέφρενου γλεντιού όλοι θα ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα σπίτια τους...
Καλή αντάμωση!
Καλό Καλοκαίρι!

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Αφιέρωμα: Βάλια Κάλντα

ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ
Ο Εθνικός Δρυμός Πίνδου, γνωστός και ως Βάλια Κάλντα  βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου στα όρια μεταξύ των νομών Γρεβενών  και Ιωαννίνων.
Η συνολική του έκταση φτάνει τα 68.990 στρέμματα. Ο Δρυμός περιλαμβάνει την κοιλάδα της Βάλια Κάλντα και του Αρκουδορέματος, καθώς και τα βουνά Λύκγος και Μαυροβούνι.




Χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα από την ποικιλία μορφολογικών αντιθέσεων με απότομους γκρεμούς και ορμητικούς χειμάρρους, καθώς και πυκνά δάση. Η περιοχή αποτελεί καταφύγιο για την καφέ αρκούδα, τον λύκο και το αγριόγιδο.





Το όνομα Βάλια Κάλντα σημαίνει ζεστή κοιλάδα στα βλάχικα. Επιπλέον στον Δρυμό υπάρχουν μέχρι και σήμερα σαλτούρες, δηλαδή σημεία που ταΐζουν τα πρόβατα αλάτι.